You are currently viewing Autostrăzile ajută oameni să ajungă la oameni

Autostrăzile ajută oameni să ajungă la oameni

Așteptările românilor sunt mari astăzi, așa cum politicienii din fruntea țării și-au asumat; autostrada Unirii Nord Estului cu Transilvania este cea mai așteptată legătură dintre români.

La Compania de Drumuri a fost depus în urmă cu 20 de zile, Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ, adică cel mai dificil segment al Autostrăzii Unirii – A8.

Sperăm că decidenții nu vor da inapoi în momentele pe care le intuim deja ușor critice; spun asta pentru că, deși există multe semne de întrebare și comentarii care se pot face despre întârzierea cu peste 6 luni a acestui studiu și cu modul în care a fost “transmis” Autorității contractante, deși există temeri că multe lucruri sunt în neregulă cu acest proiect subfinanțat, decidenții trebuie să aibă IMEDIAT și SOLUȚIILE care să ducă la avansarea spre construcția autostrăzii A8.

În definitiv, când te înhami la o asemenea “căruță”, se presupune că ți-ai asumat și deblocarea situațiilor nedorite.

Autostrada A8 este pentru oameni și despre oameni, de aceea sper ca rezultatul analizei documentaţiei depuse de firma Acciona, ce urmează a fi comunicat astăzi, să facă posibilă deblocarea mult-amânatei și întârziatei construcții a Autostrăzii A8.

Așteptăm de la CNAIR ca pe lângă observaţiile pe care le va face pe marginea studiului prezentat, să ofere și soluțiile rapide de trecere la următoarele etape. Obținerea Acordului de Mediu pentru acești 209 km de autostradă ar trebui să fie urmat de lansarea licitaţiei de proiectare şi execuţie ale „capetelor” de autostradă Târgu Mureş – Miercurea Nirajului (jud. Mureş) şi Târgu Neamţ – Leghin (jud. Iaşi).

Leave a Reply